2010. január 28., csütörtök

Néhány tipikus tünet enyhítése shiatsuval (2.)


Thomas Nelissen, elismert szaktekintély az európai shiatsu gyógyászok között, a bécsi "Hara" Shiatsu Iskola, megalapítója és vezetője. A Bécsi Egyetemi Klinikával 15 éve tart már Thomas Nelissen együttműködése, melyben Ő maga és tanítványai többféle betegségtünetet kezelnek shiatsuval. Ily módon szép példát látunk arra, milyen hatékony lehet a nyugati és a keleti gyógyítás összekapcsolódása. (Az eredményekről nemrégiben került fel egy film a YouTube-ra.)

Dr. Heinz Kuderna, professzor elmondja, hogy összesen 120 beteg kapott a klinikán rendszeresen shiatsu kezeléseket, közülük 80 %-nak egyértelműen javult az állapota.

Dr. Volker Kolbei, nőgyógyász azt hangsúlyozza, hogy valójában nem a gyógyítás módszerei fontosak, csak az számít, hogy használni tudjunk a páciensnek.
A nőgyógyászati problémák közül a PMS-t kezelik eredményesen shiatsuval, ill. a teherbeesést is pozitívan tudják befolyásolni.

Dr. Ingrid Rapatz, pszichoterapeuta beszámol arról, hogy pácienseinél a shiatsu kezelések jó hatásfokkal, gyors eredményt hozva javították az alvásproblémákat. Ugyanezt erősíti meg egy másik pszichoterapeuta, Dr. Christian Korbl, és még hozzáteszi a pszichoszomatikus betegségeknél is hatékony segítséget nyújtottak a shiatsu kezelések, a testi tünetek változtak a kezelések hatására.

Michael Heck, mint páciens elmeséli, apai ágon olyan genetikai örökséget kapott, hogy orvosai biztosra vették max. 40 évesen csípő protézis műtéten kell átesnie.
Ma már, 40 éves és a shiatsu kezelések segítségével nem csak a fájdalmaitól szabadult meg, de - az ortopéd orvosok legnagyobb meglepetésére - sikerült teljesen megszabadulni a súlyos műtéttől is.

A pszichoterápiára javasolt gyerekeknél a shiatsu segítségével - a fizikai kontaktus jótékony hatása révén is - elsősorban a bizalmat és az elfogadást sikerült megerősíteni.

Nincsenek megjegyzések: